ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

Как да изберем подходящ тапет за дома си ?


Няколко са важните неща, коити трябва да съобразите при избора и покупка на тапети:

  • Изберете тапетите с такъв цвят и рисунък, които съответстват на предназначението , размера и изложението на стаята в която ще ги поставите.

  • Основата, от която е направен тапетът, определя начина на залепването му , както и лепилото, което трябва да се ползва.

Тя може да бъде:

- Флис – нетъкан текстил от нетъкани пресовани синтетични влакна. Флисът позволява по – лесно залепване и отстраняване на тапетите.

- Хартия – тя е традиционна основа за повечето тапети.

  • Покритието на тапетите също има важно значение при избора.

Най – често срещаното покритие е винилът, който дава допълнителна издръжливост и позволява почистването на тапетите, докато тапетите, направени изцяло от хартия не могат да бъдат почиствани.


Видове тапети


Хартиени тапети – Това са тънки хартиени тапети, подходящи за гладки и равни стени. Залепват се с обикновено лепило, като се намазват тънко и няма време за изчакване да омекнат. Притискат се с мека кърпа. Не е необходимо да се застъпват.

Този вид тапети са чудесно евтино решение за освежаване на дома.

Разгледай продукти тук


Двупластови хартиени тапети – Това са тапети с полимерна промазка, даваща възможност за забърсване с навлажнена кърпа. Декорите могат да бъдат както с гладка, така и с релефна текстура. Залепването на тези тапети става с обикновено лепило. Изчаква се докато омекнат добре и се притискат с мека кърпа. Не е необходимо да се застъпват. Този тип тапети са подходящи за поставяне във всякакви помещения с изключение на банята.

Разгледай продукти тук


Акрилни тапети – Те са изработени от еднопластова хартия, като при изработването им се използват акрилни бои. Този вид тапети се отличават с по-силно изразен релеф, който може да прикрие леки неравности по стената. Полагат се лесно, като се използва лепило за хартиени тапети. Подходящи са за различни интериорни решения и придават стилно излъчване на стаята.

Разгледай продукти тук


Тапети Винил (PVC) – Тапетите от винил се отличават с високо качество. Те са устойчиви на миене, както и на слънчеви лъчи, като не губят яркостта на цветовете си. Този тип тапети са изработени от многопластова хартия с устойчиво PVC покритие, което позволява да се мият с мокра кърпа или четка. Благодарение на дебелината и релефа, който имат, са подходящи за стени с леки неравноисти. Залепват се със специални лепила за винилови тапети. Изчаква се около 6 минути докато омекнат добре, след което се притискат към стената с мека кърпа или четка. Не се застъпват.

Разгледай продукти тук


Тапети за баня – Те се отличават с това, че са устойчиви на течаща вода. Специално разработени са за поставяне в бани, кухни и мокри помещения, където има много влага. Основата на тези тапети е многопластова хартия, която е покрита с дебел слой PVC покритие, разработено за облепяне на бани. Залепването става със специални лепила за монтаж в бани. Задължително фугите между тапетите се намазват със силикон, за да не пропускат вода, която може да повреди стенната облицовка.

Разгледай продукти тук


Тапети Флис – Това са модерни текстилни тапети от ново поколение. Те се поставят изключително лесно на стената и същевременно се свалят бързо, без остатък при желание за промяна на интериора. Характерно при монтажа на тапети флис е, че трябва да намажете стената, а не тапета със специално флис лепило.


Няма продукти в тази категория.